DSpace
 

Research at Sofia University >
Faculty of Philosophy >
Магистърски тези / MSc Theses >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10506/945

Title: Мястото на антропогенните и природните забележителности на Търговищки регион в краеведския фонд на РБ „Петър Стъпов"
Authors: Недков, Симеон [научен ръководител]
Стоянова, Петя
Keywords: краезнание
природни забележителности
библиотеки
Търговище
Issue Date: 4-Feb-2013
Publisher: Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Citation: Стоянова, Петя. Мястото на антропогенните и природните забележителности на Търговищки регион в краеведския фонд на РБ „Петър Стъпов" [Магистърска теза]. Науч. ръководител проф. д. изк. Симеон Недков; Рецензент ас. Петър Миладинов. София, СУ "Св. Климент Охридски", Философски факултет, Катедра Библиотекознание, научна информация и културна политика, 2013,127 с.
Abstract: Основната цел на работата е да се събере и систематизира максимално пълно публикуваното наследство по темата. Обект на разглеждане в настоящата дипломна работа е мястото на антропогенните и природните забележителности на Търговищки регион във фонда на РБ „Петър Стъпов” – гр. Търговище. Предмет на изследване в нея са: географските и историческите характеристики на региона; антропогенните и природните забележителности в Търговище; Регионална библиотека „Петър Стъпов” и отдел Краезнание. Посочено е какво е мястото на антропогенните и природните забележителности на Търговищки регион в краеведския фонд на библиотеката. Хронологичният обхват на включените в разработката публикации е от 1936 г. до 2012 г. Съдържа библиографска справка на тема „Антропогенни и природни забележителности на Търговищки регион”
Description: Магистърска теза защитена в СУ "Св. Климент Охридски", Философски факултет, Катедра Библиотекознание, научна инфромация и културна политика на 04.02.2013 г. ; Научен ръководител проф. д.изк. Симеон Недков ; Рецензент ас. Петър Миладинов
URI: http://hdl.handle.net/10506/945
Appears in Collections:Магистърски тези / MSc Theses

Files in This Item:

There are no files associated with this item.

View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback