DSpace
 

Research at Sofia University >
Faculty of Philosophy >
Статии / Articles >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10506/1285

Title: Съществува ли библиотечно-информационна политика в България – поглед върху 25 годишен период. Реквием за библиотеките, или настроение за бъдещето?
Authors: Димчев, Александър
Dimchev, Alexander
Issue Date: 2015
Abstract: В своя доклад авторът прави критичен анализ за политиките за период от 25 г. – времето на т.нар. "нескончаем преход". В него се очертават стратегиите, или липсата на такива от страна на държавата, на неправителствени организации, на националноотговорни институции. Акцент ще бъде поставен и върху представители от т.нар. „троянска крепост“, които доведоха до неудачи в българския библиотечен сектор – поради липса на компетенции и на отговорни действия. Ще бъдат представени и добри политики, в резултат на което библиотечния ни сектор успява да подържа определено ниво. В това отношение адмирации заслужават ББИА, няколко отговорни проекта, създадени и подкрепени от професионалистите в нашата страна, както и библиотекарите, които се борят за своите потребители и библиотеки.
Description: Доклад, изнесен на Юбилейна ХХV национална годишна конференция на ББИА,проведена на 4 и 5 юни 2015 г., Стара Загора
URI: http://hdl.handle.net/10506/1285
Appears in Collections:Статии / Articles

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Национална конференция на ББИА-last- 2015.pdf941.84 kBAdobe PDFView/Open
A_Dimchev_conference_BBIA_2015.pdf941.84 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback